Riva

Att italienska Riva kommit att stå som förebild för den perfekta träbåten och under generationer fortsatt att vara sinnebilden för den ultimata drömbåten, är inte konstigt. 

Riva står för fulländad design i kombination med mycket motorstyrka. En vacker skapelse som gjord för härliga dagsturer i solsken.

Under årens lopp har vi renoverat flertalet Rivor, Riva Tritone, Riva Supertritone med flera. Många av dem har hos oss återställts till ett fantastiskt skick. I de större jobben börjar vi oftast med att vända båten upp och ner. Detta gör vi i våra egenkonstruerade hjul, ett smidigt sätt för att hålla kontroll på båten och inte skada något. När båten är vänd, blir det ett betydligt bekvämare jobb att byta botten. Bottnarna kan skilja sig något och är antingen i plywood, men består ofta av en upplimmad egentillverkad plywoodskiva. Akterspeglarna är också ett återkommande problem då de ofta inte är massiva utan limmade. Med åren börjar limmet ge upp och akterspeglarna spricker isär. Arbetet att laga dem kräver en mycket stadig hand.

Självklart ska en äkta Riva glänsa och glittra. För att skapa den där extra djupa glansen krävs det mycket lack. Det är inte ovanligt att Rivorna är lackade i mer än 20 lager. Stoppanis produkter har en lång samarbetshistoria med Rivavarvet och självklart är det den fernissan vi använder.

BILDER:

Bottenbyte Riva Tritone
riva tritone