Vi på Stockholms Båtsnickeri AB är den kompletta verkstaden med allt tänkbart för din båt. Vi erbjuder tjänster inom områden som:

 

  • Traditionell renovering
  • Nybyggnation
  • Trä- och lamineringsarbeten
  • Metallarbeten
  • Ytbehandling och underhåll
  • CAD-ritning och scanning
  • Inredningssnickerier
  • Elinstallation
  • Träbåtskonsultationer

 

 

Om oss

Stockholms Båtsnickeri AB renoverar och bygger träbåtar.  Våra hantverkare är specialister på klassiska träbåtar och plastbåtar. Vi använder oss av hållbara och klassiska, men även moderna tekniker. Tillsammans har vårt erfarna team gedigen förståelse för historia, design, konstruktion, hållfastighet och olika materialval. Vi har även bred erfarenhet inom tillverkning av master, svetsning av rostfriabeslag, ytbehandling och laminering. Vår kompetens har lett till att vi fått förtroende att jobba med Sveriges största fritidsbåtar, skärgårdskryssare, R-båtar, Pettersson-båtar och MYS-båtar. I vår verkstad blir även mindre båtar, så som andungar, snipor, rivor, roddbåtar, väl omhändertagna.

 

Stockholms Båtsnickeri samarbetar med alla försäkringsbolag och flertalet varv och marinor.

Vi har också samarbete med olika fristående företag, för att tillföra ytterligare kompetens inom bland annat yachtdesign, CAD/CAM-ritning och beräkning.

Vår historia

I över 20 år har Andreas Millde drivit verksamhet inom träbåtsrenovering. Genom åren har Andreas varit ansvarig för och inblandad i många stora renoverings- och nybyggnadsprojekt. Andreas började sin yrkesbana genom att år 1995 grunda ”Båt och Trä Andreas Millde” nere i Södra Hammarbyhamnen. År 2009, samtidigt som verksamheten flyttade till Fisksätra/Saltsjöbaden, startade han bolaget Stockholms Båtsnickeri AB. Här var grundtanken att ta verksamheten ett steg längre. Många bolag inom branschen är småföretag med en eller två personer. Andreas Milldes idé med Stockholms Båtsnickeri var – och är – att skapa en samlande arbetsplats där hantverkare med stor kunskap inom många olika verksamhetsområden samverkar och delar med sig av sin expertis. Miljön för så väl båtar som personal står i fokus och utgör en central del i Stockholms Båtsnickeris verksamhet.

 

Stockholms Båtsnickeri är med sina 20 åriga erfarenhet idag Sveriges största företag inom sin bransch.
metallspant
guldrand guldlinje guldtejp
köl renovering ruben östlund

Medarbetare

Andreas Millde

Andreas Millde

Grundare och ägare, med mångårig erfarenhet. Leder de flesta större projekten på verkstaden.

.

Andreas Tjulander

Andreas Tjulander
Verkstadschef. Andreas ansvarar för att den dagliga verksamheten flyter på och håller i en del av våra projekt.

Christina

Christina Bredwad

Båtsnickare utbildad inom Båt- och finsnickeri. Med erfarenhet från flera kända arbetsgivare inom båtrenovering såsom Djurö Båtvarv och snickeriet Linjon på Nya Djurgårdsvarvet.

Nicklas

Niklas Hallberg

Båtsnickare med kunskap inom många segment i vår bransch. Niklas har tidigare jobbat på flera snickerier runt om i Stockholm, samt länge på Linjettbåtar med inredningssnickerier.

 

Adam

Adam Sohlström

Båtsnickare med god kunskap inom traditionellt hantverk. 

Arbetsledare på Princess Svanevit, som är ett av våra riktigt stora projekt under verksamhetens historia.

 

Christer

Krister Persson
Båtsnickare med tidigare anställning på Sjöhistoriska museet där han var inblandad i däcksläggningen på isbrytaren Sankt Erik. Krister har även lång tidigare erfarenhet i byggbranschen.

Patric

Patrik Eliasson
Patrik Eliasson
Båtsnickare som jobbat i branschen sedan mitten av -90 talet. Patrik har tidigare länge varit verksam inom ångbåtsbranschen.

Mattias Lärling

Mattias Falkenmark

Båtsnickare, tidigare finsnickare, upplärd hos oss som lärling. Mathias är nu en stor tillgång då han sendan tidigare även har CAD-kunskaper.

Alexander Lärling

Alexander Skoog
2-års lärling hos oss. Utbildar sig genom Stockholms stads hantverkarförening