Vi på Stockholms Båtsnickeri AB är den kompletta verkstaden med allt tänkbart för din båt. Vi erbjuder tjänster inom områden som:

 

  • Traditionell renovering
  • Nybyggnation
  • Trä- och lamineringsarbeten
  • Metallarbeten
  • Ytbehandling och underhåll
  • CAD-ritning och scanning
  • Inredningssnickerier
  • Elinstallation
  • Träbåtskonsultationer

 

 

Om oss

Stockholms Båtsnickeri AB renoverar och bygger träbåtar.  Våra hantverkare är specialister på klassiska träbåtar och plastbåtar. Vi använder oss av hållbara och klassiska, men även moderna tekniker. Tillsammans har vårt erfarna team gedigen förståelse för historia, design, konstruktion, hållfastighet och olika materialval. Vi har även bred erfarenhet inom tillverkning av master, svetsning av rostfria beslag, ytbehandling och laminering. Vår kompetens har lett till att vi fått förtroende att jobba med Sveriges största fritidsbåtar, skärgårdskryssare, R-båtar, Pettersson-båtar och MYS-båtar. I vår verkstad blir även mindre båtar, så som andungar, snipor, rivor, roddbåtar, väl omhändertagna.

 

Stockholms Båtsnickeri samarbetar med alla försäkringsbolag och flertalet varv och marinor.

Vi har också samarbete med olika fristående företag, för att tillföra ytterligare kompetens inom bland annat yachtdesign, CAD/CAM-ritning och beräkning.

Vår historia

I över 20 år har Andreas Millde drivit verksamhet inom träbåtsrenovering. Genom åren har Andreas varit ansvarig för och inblandad i många stora renoverings- och nybyggnadsprojekt. Andreas började sin yrkesbana genom att år 1995 grunda ”Båt och Trä Andreas Millde” nere i Södra Hammarbyhamnen. År 2009, samtidigt som verksamheten flyttade till Fisksätra/Saltsjöbaden, startade han bolaget Stockholms Båtsnickeri AB. Här var grundtanken att ta verksamheten ett steg längre. Många bolag inom branschen är småföretag med en eller två personer. Andreas Milldes idé med Stockholms Båtsnickeri var – och är – att skapa en samlande arbetsplats där hantverkare med stor kunskap inom många olika verksamhetsområden samverkar och delar med sig av sin expertis. Miljön för så väl båtar som personal står i fokus och utgör en central del i Stockholms Båtsnickeris verksamhet.

 

Stockholms Båtsnickeri är med sina 20 åriga erfarenhet idag Sveriges största företag inom sin bransch.
metallspant
guldrand guldlinje guldtejp
köl renovering ruben östlund

Medarbetare

Andreas Millde

Andreas Millde

Grundare och ägare, med mångårig erfarenhet. Leder de flesta större projekten på verkstaden.

.

Andreas Tjulander

Andreas Tjulander

Sveriges första gesäll med inriktning båtrenovering/restaurering. Avlade sitt prov under 2015 men har innan dess mångårig erfarenhet av båtsnickeriarbeten och är utbildad möbelsnickare.

Christina

Christina Bredwad

Båtsnickare utbildad inom Båt- och finsnickeri. Med erfarenhet från flera kända arbetsgivare inom båtrenovering såsom Djurö Båtvarv och snickeriet Linjon på Nya Djurgårdsvarvet.

Nicklas

Niklas Hallberg

Båtsnickare med kunskap inom många segment i vår bransch. Niklas har tidigare jobbat på flera snickerier runt om i Stockholm, samt länge på Linjettbåtar med inredningssnickerier.

 

Adam

Adam Sohlström

Båtsnickare med god kunskap inom traditionellt hantverk. 

Var arbetsledare på Princess Svanevit, som var ett av våra riktigt stora projekt under verksamhetens historia.

 

Patric

Patrik Eliasson

Båtsnickare som jobbat i branschen sedan mitten av -90 talet. Patrik har tidigare länge varit verksam inom ångbåtsbranschen.

Mattias Lärling

Mattias Falkenmark

Båtsnickare, tidigare finsnickare, upplärd hos oss som lärling. Mattias är nu en stor tillgång då han sedan tidigare även har CAD-kunskaper.

Alexander Lärling

Alexander Skoog

Båtsnickare som tidigare gått 2-års lärling hos oss. Utbildad genom Stockholms stads hantverkarförening

Andrejs Ljunggren

Formgivare utbildad på Konstfack. Gjorde sin första träbåtsrenovering som 18 åring. Skolade om sig till båtsnickare hos oss genom lärlingsprogram. Håller ett extra ansvar för våra sociala medier samt när vi gör framträdaden på mässor och liknande.