Renoveringen till sin forna glans


Vi hade förmånen att besiktiga båten två gånger i England under de åren som förhandlingen varade. Därför visste vi precis vad som väntade; en helrenovering. Alla stålspant i båten var kraftigt rostangripna och hade fått mycket stryk av hennes tid i Medelhavet och i England.

Just nu pågår en stor helrenovering av Princess Svanevit i Stockholms Båtsnickeris lokaler. Här får hela båten stora delar utbytta för att klara sig i nästa livscykel.

 

Projektet är uppdelat i olika enheter där tidstillgång och ekonomi har fått styra vår framfart. 

-2017: hemkomst, etablering, genomgång, demontering

-2018: byte av konstruktionsdetaljer, såsom stävar, kölplanka, spant (både i rostfritt och trä), samt alla bultar.

-2019: Däcksbalkar, bordläggning

-2020: Målsättning att få klart däck, skrov och mast.

 

Princess Svanevit ägs av Princess Svanevit AB.  Princess Svanevit AB ägs delvis av privata investerare men har även fått flertalet filantropiska bidrag för att kunna fortsätta renoveringen och därför finns nu idag en stödförening, Svenska Träbåtar, för hennes drift. Tanken är att hon ska jobba för de svenska träbåtarnas bästa.

 

 

Vill du titta på Princess Svanevit? Då är ni välkomna att boka specialvisningar i grupp. Vi tar emot max 20 personer i varje grupp till en kostnad av 3 000 kr. Det är ett mycket uppskattat event där alla brukar gå hem mycket glada och nyfikna.

Alla pengar går oavkortat till projektet.

 

 

BILDER:

Bordläggning balkvägare förstäv
förstäv renovering
rastfot ringspant